DOMOV / Prodajni program / Transportna tehnika / Obračalec embalaže za dezinfekcijo

Obračalec embalaže za dezinfekcijo

Pri nekaterih procesih polnjenja (najpogosteje pri principu vročega polnjenja) je za zagotavljanje mikrobiološke ustreznosti proizvoda in celotne embalaže (vključno z zamaškom) potreben kontakt zamaška embalaže s proizvodom. Slednje dosežemo na način, da embalažo obrnemo tako, da je zamašek v celoti omočen s konzerviranim proizvodom (za točno določen čas). S tem dosežemo konzervacijo zamaška in tako preprečimo morebitno re-infekcijo produkta s strani oporečnega zamaška.
Za te namene PETEK PROCES ponuja sledeči rešitvi:

  • Vertikalen sterilizator zamaškov.
  • Horizontalen sterilizator zamaškov.


V obeh izvedbah se obračanje embalaže vrši z uporabo dveh med seboj paralelnih verig s posebnimi prijemali, ki »objamejo« embalažo ter jo med potovanjem po vodilih obrnejo v pozicijo, kjer je celoten zamašek izpostavljen konzerviranemu proizvodu. Zatem embalažo obrnejo nazaj v prvotno pozicijo. Nastavljiv razmak med verigama in nastavljive višine vhodnega/izhodnega traku omogočajo prilagajanje različnim dimenzijam in tipom embalaže.

Vsi obračalci so prilagojeni potrebam in zahtevam stranke (zahtevan čas omočenosti zamaška, orientacija vhodnega/izhodnega traku, …). Robustno osnovno konstrukcijo stroja odlikuje sanitarna izvedba iz nerjaveče pločevine in profilov ter zaščite iz akrilnega stekla, ki nudi vpogled v delovanje stroja ter dostop do ključih točk za potrebe nastavljanja, čiščenja in vzdrževanja. Vse vgrajene komponente so kvalitetne in zahtevajo minimalen nivo vzdrževanja; stroj pa je že v osnovi opremljen z avtomatskim mazalnim sistemom, ki zagotavlja optimalno delovanje. 

Delovanje stroja je avtomatsko (opcijsko je možna tudi avtomatska nastavitev razmaka med verigama, za različne formate). Upravljanje se vrši s pomočjo panela, ki je lociran na lokalni elektro omari. 

Celovite rešitve od A do Ž.

Naš potek dela

PREPOZNALI
BOMO VAŠE ŽELJE
IN POTREBE
PREDLAGALI
REŠITEV IN
IZDELALI OPREMO
ZA VAS
MONTIRALI IN
OPRAVILI
TESTIRANJE
PRODUKTA
NUDILI CELOVIT
SERVIS IN
PODPORO

Imate vprašanje, želite izvedeti več? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali!
Kontaktirajte nas preko spodnjega obrazca, hitro in enostavno! Ali nas pokličite na +386 3 818 31 00

    Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:    Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


    Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: sales@petek.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo PETEKPROCES d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Pravnih obvestilih.