Obstojnost oziroma stabilnost je ena izmed pomembnejših parametrov vsakega živila, še posebej tistega, ki je dnevno prisoten na globalnem tržišču. Naravna obstojnost po navadi ni daljša od nekaj dni, zato se proizvajalci živil odločajo za dodajanje konzervansov oziroma zdravju bolj prijazno toplotno obdelavo, ki zagotavlja željeno obstojnost.
V podjetju PETEK PROCES proizvajamo tudi tunelske hladilnike oz. tunelske hladilnike s cono zadrževanja na temperaturi pasterizacije. Osnovni namen uporabe tunelskega hladilnika je zagotavljanje organoleptičnih značilnost proizvodov (okus, barva, aroma ipd. ) za proizvode, ki so vroče napolnjeni.
Pogost problem s katerim se srečujejo proizvajalci pri proizvodnji piva, vina in gaziranih proizvodov je kondenzacija, ki je rezultat zelo hladnega polnjenja. Kondenzacija, ki se pojavlja na embalaži ovira etiketiranje, pakiranje ali pa povzroča korozijo zamaškov oz. ostalih kovinskih delov na embalaži.
Hibridni tunel je tunel, ki združuje 2 ali več funkcij v enem stroju. To največkrat pomeni, da je tunel v osnovi namenjen za pasterizacijo, poleg tega pa za določene produkte izvaja tudi samo funkcijo gretja z namenom preprečevanja kondenzacije. V tem primeru gre zgolj za programsko dopolnitev tunelskega pasterja.
Craft tunelski paster je tunelski paster, ki smo ga v podjetju PETEK PROCES razvili za potrebe manjših proizvajalcev v industriji pijač oz. piva. Vključuje vse enake funkcionalnosti kot njegovi večji bratje, a je hkrati ravno dovolj kompakten, da ustreza tudi manjšim proizvajalcem.
Imate vprašanje, želite izvedeti več? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali!
Kontaktirajte nas preko spodnjega obrazca, hitro in enostavno! Ali nas pokličite na +386 3 818 31 00
STRUKTURA STRANI